Macarons med chokoladeganache

Forb. tid20 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid32 min

Ingredienser

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 15 g kakao - 2 spsk
  • 80 g æggehvider
  • 20 g sukker

Chokoladeganache

  • 120 g god - mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Macarons

  • Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
  • Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
  • Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
  • Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  • Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
  • Tag dem af og afkøl.

Chokoladeganache

  • Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
  • Køl ganachen helt af.
  • Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
  • Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering.

Noter

Prøv at tilsætte lidt lakrids til chokoladeganachen.