Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
The Best Chocolate Chip Cookies
Verdens bedste cookies med chokolade, som er store, chewy og sprøde - ligesom cookies skal være.
Forb. tid
8
minutter
min
Tilb. tid
16
minutter
min
Hviletid
1
time
t
Samlet tid
1
time
t
24
minutter
min
Antal:
12
stk
Ingredienser
120
g
sukker
140
g
farin
-
eller muscovadosukker
140
g
smør
-
stuetempereret
1
æg
240
g
hvedemel
1
tsk
bagepulver
½
tsk
natron
½-1
tsk
salt
½
tsk
vaniljesukker
150-200
g
valgfri chokolade
-
chips eller grofthakket
Fremgangsmåde
Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
Vend chokolade i dejen og bland det godt i.
Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være god afstand mellem dem.
På en almindelige bageplade kan der være 5 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 16 minutter
(15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
Afkøl 15 minutter.
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
Opbevar i lufttæt boks
Noter
Chokolade kan udskiftes med tørrede bær eller nødder.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen