Go Back
+ servings

The Best Chocolate Chip Cookies

Verdens bedste cookies med chokolade, som er store, chewy og sprøde - ligesom cookies skal være.
Forb. tid8 minutter
Tilb. tid16 minutter
Hviletid1 time
Samlet tid1 time 24 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 120 g sukker
  • 140 g farin - eller muscovadosukker
  • 140 g smør - stuetempereret
  • 1 æg
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade - chips eller grofthakket

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
  • Vend chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
  • Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være god afstand mellem dem.
  • På en almindelige bageplade kan der være 5 stk.
  • Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 16 minutter
  • (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
  • Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
  • Afkøl 15 minutter.
  • Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
  • Opbevar i lufttæt boks

Noter

Chokolade kan udskiftes med tørrede bær eller nødder.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen