Go Back

Groft landbrød

Tilb. tid30 minutter

Ingredienser

  • 70 g knækkede hvedekerner sættes i blød i 1 - 5 dl kogende vand
  • 1,5 dl vand
  • 35 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1,5 grahamsmel
  • 5 dl Hvedemel

Fremgangsmåde

  • Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ca. 30 min. Kom kernerne i en stor skål og hæld resten af vandet i. Opløs gæren. Rør salt, olie og yoghurt i sammen med grahamsmelet.
  • Ælt hvedemelet i, lidt ad gangen, til dejen lige kan æltes på bordet. Pas på, den ikke bliver for fast. 
    Lad den hæve i 1 time tildækket.
    Ælt den igennem og form til en kugle.
    Sæt den på en plade og lad den efterhæve i ½ time.
    Drys med lidt mel, og bag brødet i en 225° varm ovn i ca. 30 minutter.
  • Lad det køle af på bagerist i 30 min inden der skæres i det.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen