Lemon Bars/citronsnitter
Lemon bars med sprød bund og frisk smag af citron. som både er søde og syrlige.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
2. bagetid30 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Antal: 12 stk
Bund
- 125 g blødt smør
- 50 g sukker
- 130 g mel
Fyld
- 3 æg
- 300 g sukker
- 1 spsk revet citronskal
- 0,75-1 dl citronsaft - afhængig af, hvor syrlig du vil have dem
- 65 g mel
Bund
Pisk smør og sukker sammen til en let og cremet masse.
Sigt melet i og saml dejen sammen.
Pres dejen ud i en bageform med bagepapir (20x20) til en bund. Drys lidt mel på toppen af dejen, hvis den hænger meget fast i dine fingre, når du presser dejen ud.
Sæt bunden i køleskabet min. 30 minutter.
Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter.
Lad den køle af, mens du laver fyldet.
Citronfyld
Pisk alle ingredienserne sammen i ca. 1 minut.
Hæld massen over den forbagte bund.
Bag kagen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter til fyldet er næsten fast. Fyldet vil sætte sig helt når kagen køler af. Oplever du din kage bliver meget mørk, så kom et stykke stanniol over kagen halvvejs.
Lad kagen køle helt af før, den skæres ud - ca. 2 timer ved stuetemperatur og så 1 time i køleskabet, så er de er nemmest at skære ud.
Skær kagen ud til barer eller små firkanter.
Sigt flormelis udover og server.