Go Back
+ servings
Lemon-bars-opskrift-paa-Citronsnitter

Lemon Bars/citronsnitter

Lemon bars med sprød bund og frisk smag af citron. som både er søde og syrlige.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
2. bagetid30 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Bund

  • 125 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 130 g mel

Fyld

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 1 spsk revet citronskal
  • 0,75-1 dl citronsaft - afhængig af, hvor syrlig du vil have dem
  • 65 g mel

Fremgangsmåde

Bund

  • Pisk smør og sukker sammen til en let og cremet masse.
  • Sigt melet i og saml dejen sammen.
  • Pres dejen ud i en bageform med bagepapir (20x20) til en bund. Drys lidt mel på toppen af dejen, hvis den hænger meget fast i dine fingre, når du presser dejen ud.
  • Sæt bunden i køleskabet min. 30 minutter.
  • Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter.
  • Lad den køle af, mens du laver fyldet.

Citronfyld

  • Pisk alle ingredienserne sammen i ca. 1 minut.
  • Hæld massen over den forbagte bund.
  • Bag kagen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter til fyldet er næsten fast. Fyldet vil sætte sig helt når kagen køler af. Oplever du din kage bliver meget mørk, så kom et stykke stanniol over kagen halvvejs.
  • Lad kagen køle helt af før, den skæres ud - ca. 2 timer ved stuetemperatur og så 1 time i køleskabet, så er de er nemmest at skære ud.
  • Skær kagen ud til barer eller små firkanter.
  • Sigt flormelis udover og server.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen