Pastafad med laks, spinat og dild

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 300 g rå pasta - penne eller rør
  • 1 pose babyspinatblade - ca. 200 g
  • 1 dusk dild
  • 2 æg - L
  • 3 dl cremefraiche
  • 250 g flødeost - grøn pikant
  • 2 dl revet parmesan
  • 1/2 tsk muskat
  • Salt/peber
  • 200 g graved laks / varmrøget laks

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af og afkøl.
  • Blancher spinaten og skyl herfeter den i iskoldt vand.
  • Tryk spinaten fri for vand og hak den groft, sammen med dild.
  • Rør æg, cremefraiche, flødeost, parmesan, muskat, spinat, dild, salt og peber sammen.
  • Smag til.
  • Fordel halvdelen af pastaen i et ildfast fad. Læg lakseskiver ovenpå og dernæst resten af pastaen.
  • Hæld oste-blandingen udover.
  • Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i ca. 25-20 minutter.
  • Lad den trække 5 minutter inden servering.
  • Server med masser af grøn salat.