Kogte jomfruhummerhaler

Tilb. tid5 min
Samlet tid5 min

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummerhaler
  • 5 liter vand
  • 3 spsk salt
  • 1 stort bundt dild

Mayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 spsk hvidvin
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dl olie
  • peber

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en stor gryde.
  • Bring vandet i kog og tilsæt salt og dild. Lad det koge et par minutter.
  • Tilsæt jomfruhummerhaler.
  • Når vandet koger igen og jomfruhummerhalerne kommer op til overfladen er de færdige.
  • Ca. 4,5 minutter. (varierer efter størrelse)
  • Tag en hummerhale fra, pil den. Er den fast og nem at pille, er den færdig.
  • Hæld vandet fra, skyl med rigeligt koldt vand og server.

Mayonnaise

  • Pisk æggeblommer og salt sammen.
  • Bland sennepspulver i.
  • Pisk olien i, i en tynd stråle til mayoen er tyk og cremet.
  • Rør hvidvin, eddike, citron og peber i
  • Smag til.

Noter

Server med brød, citron, mayo, aioli, kryddersmør og evt. en dildsalat
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen