Boston Baked beans - opskrift - bønner (1)

Boston Baked Beans

Ingredienser

  • 500 g hvide bønner - tørrede
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 250 g bacon i 2x2 tern

Sauce

  • 8 dl varmt vand
  • 1 dl molasses/muscovadosukker
  • 5 spsk muscovadosukker/brun farin
  • 2 tsk sennepspulver
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Læg bønner i blød natten over.
  • Kom vand og bagepulver i en gryde og kog det op.
  • Skyl bønnerne grundigt og kom det i gryden.
  • Kog bønnerne i ca. 10 minutter.
  • Dræn bønnerne og skyl dem grundigt i koldt vand.
  • Varm en støbejernsgryde (eller anden ovnfast gryde).
  • Kom løg, hvidløg og bacon i gryden og svits det et par minutter.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt bønnerne og saucen.
  • Kom låg på gryden og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 5-6 timer.
  • Hold øje undervejs og tilsæt evt. lidt mere vand, så den ikke koger tør.
  • Smag bønnerne til.
  • Server med surdejsbrød.