Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Guinness Chocolate Cake
Tilb. tid
45
minutter
min
Samlet tid
45
minutter
min
Ingredienser
2,5
dl
guinness
-
stout eller anden mørk øl
250
g
saltet smør
200
g
sukker
200
g
mørk muscovadosukker
5
spsk
kakaopulver
2
æg
175
g
cremefraiche 38%
½
vaniljestang
275
g
hvedemel
1
tsk
bagepulver
1,5
tsk
natron
Top
2,5
dl
piskefløde
250
g
mascarponecreme
2
spsk
citronsaft
3
tsk
vaniljesukker
Fremgangsmåde
Kom øl og smør i en gryde.
Varm det op ved svag varme og lad smørret smelte.
Tilsæt sukker, muscovadosukker og kakaopulver og varm den med et par minutter.
Pisk æg, cremefraiche og vanilje sammen til en lugtig masse.
Vend øl/sukker-massen i.
Sigt mel, natron og bagepulver og vend det i.
Kom dejen i en smurt springform.
Bag ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle 30 minutter i formen.
Tag den ud og afkøl helt på en bagerist.
Top
Pisk alle ingredienserne sammen til en luftig masse.
Smag til.
Kom cremen på toppen af chokoladenkagen.
Server.
Noter
Kom gerne kagen i køleskabet et døgn inden servering, så bliver den ekstra lækker.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen