Go Back
opskrift guinness chocolate cake - chokoladekage med øl (1)

Guinness Chocolate Cake

Tilb. tid45 minutter
Samlet tid45 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl guinness - stout eller anden mørk øl
  • 250 g saltet smør
  • 200 g sukker
  • 200 g mørk muscovadosukker
  • 5 spsk kakaopulver
  • 2 æg
  • 175 g cremefraiche 38%
  • ½ vaniljestang
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk natron

Top

  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g mascarponecreme
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Kom øl og smør i en gryde.
  • Varm det op ved svag varme og lad smørret smelte.
  • Tilsæt sukker, muscovadosukker og kakaopulver og varm den med et par minutter.
  • Pisk æg, cremefraiche og vanilje sammen til en lugtig masse.
  • Vend øl/sukker-massen i.
  • Sigt mel, natron og bagepulver og vend det i.
  • Kom dejen i en smurt springform.
  • Bag ved 175 grader i ca. 45 minutter.
  • Lad kagen køle 30 minutter i formen.
  • Tag den ud og afkøl helt på en bagerist.

Top

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en luftig masse.
  • Smag til.
  • Kom cremen på toppen af chokoladenkagen.
  • Server.

Noter

Kom gerne kagen i køleskabet et døgn inden servering, så bliver den ekstra lækker.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen