Nudel burger med krydret bøf og tomatchutney

Antal: 2 pers.

Ingredienser

Nudler

  • 1/2 pose nudler
  • 1 sammenpisket æg

Bøf

  • 300 g hakket oksekød
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 1/2 tsk soyasauce
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk chili
  • 1/2 tsk hoisin sauce
  • 1/2 tsk stødt ingefær

Fyld

  • Grøn salat
  • Forårsløg - finthakket
  • Ost
  • Spejlæg
  • Tomatchutney med chili

Fremgangsmåde

Nudler

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Lad den dryppe et par minutter i en si.
  • Bland de kogte nudler med ægget.
  • For ramekiner eller andre små, runde forme med madfilm - lad det hænge lidt ud over kanten.
  • Fordel nudlerne heri og tryk dem godt sammen. Pak madfilmen omkring.
  • Sæt en konserves dåse eller andet tung ovenpå, for at sætte nudlerne i pres.
  • Lad dem hvile 15 minutter i køleskabet.
  • Tag dem ud og vip forsigtigt dem ud af formen.
  • Pak dem ud af madfilmen.
  • Kom olie på en pande, læg forsigtig nudelkagerne på panden og steg dem på begge sider ved jævn varme. De skal være gyldne.

Bøf

  • Bland det hakkede oksekød med de øvrige ingredienser.
  • Del farsen i to og form til bøffer.
  • Kom dem på en pande med lidt olie og steg til de er gennemstegte eller hvad du foretrækker.
  • Lad dem hvile 2-3 minutter før de lægges sammen med burgeren.

Burger

  • Saml burgeren med det ønskede fyld og server straks.