Grillet laks med avocadosalat - nem hverdagsmad med fisk

Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Antal: 2 pers.

Ingredienser

Laks

  • 2 laksstykker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk peber - friskkværnet
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 spsk olie

Avocadosalat

  • 2 avocadoer i grove tern
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 2 dl edamamebønner
  • 1-2 lime
  • Ærteskud eller brøndkarse
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Laks

  • Bland alle krydderierne sammen.
  • Tør laksestykkerne i køkkenrulle og gnub krydderierne godt ind i stykkerne.
  • Varm en grillpande op med olie.
  • Steg laksestykkerne på skindsiden 3-4 minutter. Vend og steg dem 1 min på den anden side.
  • Krydr med groft salt.

Avocadosalat

  • Pisk olivenolie, honning, salt og peber sammen til en dressing.
  • Smag til.
  • Bland grøntsager og bønner sammen. Dryp med limesaft og dressingen.
  • Server sammen med laks og ekstra lime.
  • Evt. med nye kartofler, groft brød eller blot som den er.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen