Surdejsboller med sej krumme

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 dl hvede-surdej
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 700-800 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet. Rør surdejen i og dernæst salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen med der røres på lav hastighed - der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.
  • Skru op til medium hastighed og rør/ælt dejen på røremaskine i 15 minutter til dejen er smidig og begynder at slippe skålens kanter.
  • Lad den efterhæve under fugtigt viskestykke i ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord - den skal være meget "tynd", men ikke flyde ud.
  • Skær med en bagespartel boller ud. Kom dem forsigtigt over på på bagepapir.
  • Lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Varm en ovn op med en bageplade i til 250 grader.
  • Tag den varme bageplade ud og kom bagepapiret med bollerne over på pladen.
  • Kom bollerne i ovnen og skru ned til 225 grader. Bag bollerne i ca. 15 minutter til de er gyldne.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.

Noter

Jeg rører min dej på en Bjørn Teddy