cherry pie - kirsebærtærte (1)

Cherry crumble pie / Kirsebærtærte

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 20 diameter

Ingredienser

Mørdej

  • 180 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1/2 tsk salt
  • 120 g smør - halvblødt
  • 1 æggeblomme
  • 2-3 spsk vand

Kirsebær

  • 500 g udstende - halve kirsebær
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 spsk citronsaft

Crumble

  • 50 g hvedemel
  • 40 g havregryn
  • 50 g sukker
  • 40 g lys muscovadosukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 55 g smør - smeltet

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland alle ingredienserne undtaget vand i en foodprocessor og blend hurtigt til krummer. Saml dejen med lidt vand. Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  • Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik bunden og kom den i fryseren i 5-10 minutter. Forbag bunden ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Kirsebær

  • Bland kirsebær med sukker, majsstivelse og citronsaft.

Crumble

  • Bland de tørre ingredienser sammen. Hæld smørret i og miks det sammen med en gaffel til det klumper.

Tærte

  • Fyld kirsebærfyldet i den forbagte tærtebund. Drys crumblen udover.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 25-30 minutter til fyldet bobler og mørdejen/crumblen er gylden. Dæk evt. med sølvpapir i sidste halvdel af bagetiden, så toppen ikke bruner for meget.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Spis løs.