Go Back
+ servings

Pitabrød

Hjemmelavede pitabrød, som er bløde og luftige og ikke går i stykker, når du fylder dem med dit favorit fyld.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 50 minutter
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 125 g fuldkornshvedemel - eller anden grov mel. Kan også udelades.
  • 280 g hvedemel
  • 25 g smør - i små tern

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet og tilsæt yoghurt.
  • Bland salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i en anden skål.
  • Kom det i gær-blandingen lidt af gangen. Bland det ved lav hastighed på en røremaskine.
  • Tilsæt smør og ælt det i dejen.
  • Rør dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 10 minutter til dejen er smidig og slipper skålens kanter.
  • (Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, da der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.)
  • Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk skålen til med film eller en plastikpose. Lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 8 stykker og form den let til kugler. Lad dem hvile 20 minutter under et viskestykke.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade i.
  • Rul/form hver dejkugle ud til et fladbrød lige inden, du bager dem.
  • Kom dem over på den (meget) varme bageplade og bag dem ved 225 grader (alm. ovn) til de "puffer" op - giv dem cirka 10-15 mere herefter. Tag dem ud og kom dem straks på en bagerist.
  • Spis dem nybagte og lune med masser af fyld.

Noter

Pitabrød kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen