Brioche

Lækre, franske brioche boller 
Tilb. tid20 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1 spsk lunken vand
  • 2 dl mælk - varmet til lillefingervarmt
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør - delt i tern
  • 1 æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt mælk, sukker, salt og æg.
  • Kon hvedemelet i lidt af gangen mens dejen æltes ved lav hastighed.
  • Skru op til medium og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er smidig.
  • Kom smørret i lidt af gangen, mens dejen æltes. Ælt dejen ca. 5-8 minutter ved lav hastighed til den er helt glat og skinnende.
  • Kom dejen i en skål med plastik/film over og lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem forsigtig til boller.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30-40 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æggeblomme. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Spis dem lune og friskbagte.

Noter

Bollerne kan også lægges i en smurt metal-muffinsform og bages heri.