Pecan Pie med bourbon opskrift - tærte med nødder

Pecan pie med bourbon

Tilb. tid40 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g flormelis
  • 1 æg
  • 3-4 spsk vand

Fyld

  • 85 g chokolade 60%
  • 85 g smør
  • 75 g lys muscovadosukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 225 g ahornsirup
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 2 spsk bourbon
  • 200 g pecannødder

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Smuldr smørret med mel, salt og flormelis.
  • Tilsæt æg og vand og saml dejen (den må ikke æltes).
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter på køl.
  • Tag den ud og rul dejen ud på et meldrysset bord.
  • Læg den i en smurt tærteform (22 cm) - bøj evt. det overskydende af siderne af tærtedejen ind under sig selv og lav en bølget kant - eller skær dem af.

Fyld

  • Kom smør og chokolade i en gryde. Smelt det ved svag varme.
  • Tag det af og lad det afkøle helt.
  • Kom sukker. vaniljesukker, kakao, sirup, salt, æg, bourbon og chokolade/smør-blandingen i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse.
  • Fordel det i tærtebunden og pynt med pecannødder på toppen. De kan sagtens bare fordel i en jævn lag, hvis du ikke gider pynte.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Læg sølvpapir over tærten halvevejs, så den ikke bliver for mørk.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle helt.
  • Server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Noter

Opbevar tærten i køleskabet. Den smager allerbedst når den har fået lov at sætte sig og er blevet helt kold.