brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Hjemmelavede soltørrede tomater

Ingredienser

  • 1 kg tomater - halverede (cherry, cocktail eller medium-størrelse tomater er bedst)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 3-4 kviste frisk rosmarin eller timian
  • 1 tsk Sukker

Fremgangsmåde

  • Kom bagepapir på en bageplade og smør papiret med olivenolie.
  • Fordel tomaterne med skæresiden opad på pladen.
  • Drys med salt, friske krydderurter og sukker.
  • Bag tomaterne ved 100 grader i ca. 2-5 timer afhængig af hvor tørre du vil have dem.
  • Hold øje med tomaterne undervejs, da ovne bager meget forskelligt.

Opbevaring i olie

  • Kom tomaterne i et rent, tætsluttende glas, hæld olivenolie over tomaterne og lad dem trække lidt da de suger olien.
  • Efterfyld med olie, så det dækker tomaterne og opbevar glasset i køleskabet.

Noter

2 timer=semidried tomater
5 timer=soltørrede, seje tomater
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen