Vegetarisk curry med blomkål, kartofler og kikærter

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 1/2 blomkål - delt i buketter
  • 4 medium kartofler - i grove tern
  • 2 løg - i både
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2-3 tsk garam masala
  • 1 nip cayennepeber
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt/peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 nip sukker
  • 1 dåse kikærter - drænet og skyllet
  • 1 dl kokosmælk
  • 10-12 friske sugar snaps - halverede
  • Frisk persille

Fremgangsmåde

  • Kom kartofler og blomkål i en gryde med saltet vand. Kog det op og og lad dem koge 3 minutter. Dræn kartoflerne og blomkål i en sigte.
  • Kom olie på en varm pande. Kom hvidløg og løg på panden og svits det et par minutter - uden de tager farve.
  • Kom spidskommen, koriander, garam masala og cayennepeber på panden og svits det med 1 minut.
  • Tilsæt hakkede tomater, chiliflager, sukker, salt og peber, samt de kogte kartofler, kikærter og blomkål. Vend det hele godt sammen på panden og lad det simre 10 minutter.
  • Hæld kokosmælk ved og kog det hele igennem et par minutter.
  • Tilsæt sugar snaps og persille lige inden servering - smag til med salt, peber og chiliflager.
  • Server som vegetarret med drænet yoghurt og ris/naanbrød eller til et stykke kød/fisk.