Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid15 minuttermin
Antal: 4pers.
Ingredienser
Salat
Ca. 1 liter blandet salat - gerne bittert
6figner - i kvarte
3æbler - i skiver
Nødder
100gvalnødder
0,75dlsirup
15gsmør
1tskflagesalt
Dressing
6spskolivenolie
3spskæbleeddike
½tskhonning
1tskdijon sennep
Salt/peber
Fremgangsmåde
Nødder
Kom valnødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og bliv ved indtil det begynder at karamlisere - det tager cirka 10 minutter. Drys med salt.
Hæld nødder og massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Drys evt. med lidt mere salt. Bræk det hele i mindre stykker.
Dressing
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til.
Salat
Fordel salatbladene i en skål. Kom æbler, figner og nødder deri.
Hæld dressingen udover og bland det hele forsigtig.