Cinnamon Bubble Buns | Kanelboller

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/4 natron
  • 325 g hvedemel + ca. 50 g
  • 50 g smør - blødt

Smørrelse

  • 150 g mørk muscovadosukker - eller farin
  • 2-3 spsk kanel
  • 100 g smør

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk vanijlesukker
  • 4-6 spsk varmt vand

Fremgangsmåde

Dej

  • Smuldr gær i det lunkne vand og opløs det.
  • Kom cremefraiche, sukker og æg i og rør det hele sammen.
  • Bland hvedemel, salt og natron sammen i en anden skål.
  • Tilsæt det til dejen, mens dejen æltes. Ælt dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 4 minutter - den skal være glat og smidig.
  • Tilsæt smørret og ælt det i dejen.
  • Lad dejen hæve ca. 1 time under et viskestykke.

Smørrelse

  • Bland sukker og kanel sammen.
  • Smelt smørret.

Cinnamon bubble buns

  • Smør en muffin-plade (12 stk.).
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i 12 stykker. Del hver af de 12 stykker i 6 stykker og tril dem til kugler. Pas på med ikke, bruge for meget mel selvom de klistrer lidt.
  • Nu bliver det snakset!
  • Dyb hver mini-bolle i det smeltede smør og rul den dernæst i sukker/kanel blandingen.
  • Fordel 5 kugler i hver muffinhul i pladen. Pres den sjette kugle i midten af de 5 kugler.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter i muffinpladen, før de flyttes over på en bagerist.
  • Afkøl dem til de er lune.

Glasur

  • Bland flormelis og vaniljesukker.
  • Tilsæt varmt vand lidt af gangen, indtil glasuren får den rette konsistens - den må gerne være ret tyk.
  • Fordel en skefuld glasur på hver bolle og server dem straks.