Go Back

Små tærter med brombær og blåbær

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 stk.

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 275 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 25 g flormelis
  • 1 æg
  • 3-4 spsk vand

Fyld

  • 250 g brombær
  • 250 g blåbær
  • 75 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 spsk kartoffelmel - afhængig af hvor saftige dine bær er
  • 3 spsk citronsaft + 1/2 spsk revet citronskal

Top

  • 1 æg
  • Sukker

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Smuldr smørret med mel, salt og flormelis.
  • Tilsæt æg og vand og saml dejen (den må ikke æltes).
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter på køl.
  • Tag den ud og rul dejen ud på et meldrysset bord.
  • Stik dejen ud i 8 cirkler, som passer til dine små tærteforme

Fyld

  • Bland bær med de øvrige ingredienser i en skål.
  • Lad det trække ca. 20 minutter, rør indimellem.
  • Læg en dej-cirkel i hver af bundene af de 4 smurte tærteforme og tryk dem godt ud i formen og lad ca. 1 cm hænge udover.
  • Kom fyld i alle tærterne.
  • Kom den anden dej-cirkel ovenpå fyldet.
  • Tryk med en gaffel de 2 dejstykker sammen på kanten af tærten. Skær den overskydende dej fra.
  • Skær et par snit i toppen af tærten.
  • Pensl toppen med sammenpisket æg og drys med sukker.
  • Bag tærterne ved 180 grader i ca. 30 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt.
  • Spise dem lune med cremefraiche, flødeskum eller is.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen