Æblekage med crumble

Tilb. tid35 min
Samlet tid35 min

Ingredienser

Dej

  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel

Fyld

  • 3-4 æbler - i tynde skiver
  • 3 spsk muscovadosukker
  • 2 tsk kanel

Crumble

  • 250 g hvedemel
  • 225 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dej

  • Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og lugtigt.
  • Kom herefter smør og mælk i dejen og pisk det i.
  • Bland mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og rør det sammen.
  • Hæld dejen i en smurt springform 26 cm

Fyld

  • Bland æbleskiverne med sukker og kanel.
  • Fordel dem i et jævnt lag ovenpå dejen i springformen.

Crumble

  • Bland mel, smør, sukker, bagepulver og salt sammen.
  • Smuldr det med fingrene eller i en foodprocessor til crumble på ærtestørrelse.
  • Tilsæt ægget og bland det hele hurtigt sammen.
  • Fordel crumble udover æbleskiverne.
  • Kom kagen i ovnen og bag den ved 180 grader i ca. 30-40 minutter til toppen er gylden og bunden er gennembagt.
  • Drys æblekagen med flormelis inden servering og server med karamelsauce eller cremefraiche.