Marrokansk gryderet med græskar og kikærter - aftensmad

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

Tilb. tid50 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 græskar - hokkaido eller butternut
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie
  • 2 løg - i grove tern
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dl rosiner
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter
  • 1 bouillonterning
  • 3 dl vand
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Klargør græskarret og skær det i grove tern.
  • Kom dem i et fad og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - græskarret må ikke blive blødt, det skal stadig have bid.
  • Kom imens olie en stor gryde og svits løg og hvidløg.
  • Tilsæt rosiner, chili, spidskommen, koriander og cayennepeber - svits det hele et par minutter.
  • Kom de bagte græskartern, kikærter, tomater, bouillon og vand i gryden. Kog det hele op og lad det simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter uden låg. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere vand hvis gryden koger tør. Gryderetten skal dog være ret tyk.
  • Smag til med salt, peber og krydderier.
  • Server med couscous, fladbrød, cremefraiche og masser af frisk persille.