Mummy chocolate pop tart - fun recipe for Halloween

Mumie chokolade pop tarts

Perfekte kager til Halloween
Tilb. tid20 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

Dej

  • 325 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 220 g smør - koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 100 g chokolade - 56%
  • 100 g Nutella
  • 1 æg - sammenpisket

Sjov og ballade

  • Sukkerøjne

Fremgangsmåde

Dej

  • Bland mel, sukker og salt sammen.
  • Smuldr smørret i dejen. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt vand. Pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal blot samles. Del dejen i 2 og pak dem ind i film.
  • Læg dejene på køl i min. 30 minutter.
  • Lav imens fyldet.

Fyld

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Kom nutellaen i den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Lad fyldet afkøle lidt.

Dej

  • Rul den ene dej ud på et meldrysset bord, til en rektangel på ca. 0,5 cm i tykkelse.
  • Skær firkanter ud på 7 x 11 cm. (eller hvor store du vil have mumierne).
  • Læg dejpladerne på en bageplade med bagepapir.
  • Rul dernæst den anden dej ud på samme måde. Skær aflange dejstrimler ud på ca. 0,5-1 cm.
  • Fordel 2 spsk af chokoladefyldet på hver af dejpladerne, lad ca. 0,5 cm af kanten være fri.
  • Pensl denne kant med sammenpisket æg og top så med dejstrimlerne, så du får et mumie-look.
  • Tryk kanterne godt ned i siderne og skær overskydende dej væk.
  • Kom bagepladen med mumierne i køleskabet i 20 minutter inden de bages.
  • Bag mumierne ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Sæt øjnene på og server!

Noter

Vil du have flotte gyldne kager, så pensl dem resten af den sammenpiskede æg og drys evt. med lidt sukker.