Go Back
Mummy chocolate pop tart - fun recipe for Halloween

Mumie chokolade pop tarts

Perfekte kager til Halloween
Tilb. tid20 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

Dej

  • 325 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 220 g smør - koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 100 g chokolade - 56%
  • 100 g Nutella
  • 1 æg - sammenpisket

Sjov og ballade

  • Sukkerøjne

Fremgangsmåde

Dej

  • Bland mel, sukker og salt sammen.
  • Smuldr smørret i dejen. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt vand. Pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal blot samles. Del dejen i 2 og pak dem ind i film.
  • Læg dejene på køl i min. 30 minutter.
  • Lav imens fyldet.

Fyld

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Kom nutellaen i den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Lad fyldet afkøle lidt.

Dej

  • Rul den ene dej ud på et meldrysset bord, til en rektangel på ca. 0,5 cm i tykkelse.
  • Skær firkanter ud på 7 x 11 cm. (eller hvor store du vil have mumierne).
  • Læg dejpladerne på en bageplade med bagepapir.
  • Rul dernæst den anden dej ud på samme måde. Skær aflange dejstrimler ud på ca. 0,5-1 cm.
  • Fordel 2 spsk af chokoladefyldet på hver af dejpladerne, lad ca. 0,5 cm af kanten være fri.
  • Pensl denne kant med sammenpisket æg og top så med dejstrimlerne, så du får et mumie-look.
  • Tryk kanterne godt ned i siderne og skær overskydende dej væk.
  • Kom bagepladen med mumierne i køleskabet i 20 minutter inden de bages.
  • Bag mumierne ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Sæt øjnene på og server!

Noter

Vil du have flotte gyldne kager, så pensl dem resten af den sammenpiskede æg og drys evt. med lidt sukker.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen