Brownies med pistacienødder

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

Brownie

  • 175 g smør - stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 50 g brun farin eller muscovadosukker
  • 1/4 tsk salt
  • 30 g kakao
  • 65 g sirup
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel

Ganache

  • 2 dl fløde
  • 0,5 dl sirup
  • 200 g chokolade - 60%
  • Pistacienødder - hakkede
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt.
  • Tilsæt salt, kakao og sirup og pisk det i dejen.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Vend til sidst hvedemelet i dejen - rør kun lige til dejen er samlet.
  • Kom dejen i en bageform (20x20 cm) og bag den ved 175 grader i ca. 20 minutter. Hold godt øje med kagen, den må ikke blive tør!
  • Tag den ud og lad den afkøle helt inden glasuren kommes på og du skærer brownies ud.

ganache

  • Kom fløde og sirup i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  • Hak chokoladen fint. Hæld lidt af den varme fløde ud over chokoladen rør det godt sammen. Gentag med mere fløde indtil al chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Det tager lidt tid.
  • Kom ganachen på køl indtil den tykner.
  • Smør/hæld den ud over brownien, drys med pistacienødder og flagesalg.
  • Skær brownien ud i små bidder.