Brød i støbejernsgryde | Grydebrød

Forb. tid12 t
Tilb. tid45 min
Samlet tid12 t 45 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 400 g vand
  • 100 g rugmel - eller anden grov meltype
  • 400 g hvedemel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt groft mel, hvedemel og salt.
  • Rør dejen godt sammen - men ælt den ikke. Den skal være som en meget tyk grød.
  • Kom madfilm eller en plastpose over skålen og sæt den i køleskabet i min. 10 timer.
  • Tag skålen ud og lad den stå og "få varmen" på køkkenbordet 1 time.
  • Skrab dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen og kom den tilbage i skålen. Lad den efterhæve 1 time.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader med en støbejernsgryde i.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Hæld forsigtig dejen heri og sæt låget på.
  • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter.
  • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.
  • Tag det ud, vip det ud af gryden og lad den afkøle mindst 2 timer på en bagerist før du sætter tænderne i det.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen