Chorizo Meatballs

Tilb. tid12 min
Samlet tid12 min
Antal: 24 stk.

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 175 g chorizopølse - i små tern
  • 1/2 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1/2 dl letmælk - eller sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2-1 dl cheddarost - revet (eller en peberet ost)
  • 1/2 tsk chili
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano - tørret
  • Salt/peber
  • 1/2 dl finthakket frisk persille

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  • Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
  • Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
  • Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
  • Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige".
  • Tag kødbollerne ud og flyt dem over i et nyt fad, hvis du ikke spiser dem med dem samme.
  • De afgiver en del fedt.