Meatball Sandwich

Antal: 6 pers.

Ingredienser

Sandwich

  • Brød - baguettes eller briochebrød
  • 2 dl revet ost - valgfri
  • Friskhakket basilikum eller persille
  • Friskkværnet peber

Meatballs

  • 500 g hakket kalv og flæsk - eller svinekød
  • 175 g chorizopølse - i små tern
  • ½ løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • ½ dl letmælk - eller sødmælk
  • 1 æg
  • ½ dl rasp
  • ½-1 dl cheddarost - revet (eller en peberet ost)
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano - tørret
  • Salt/peber
  • ½ dl finthakket frisk persille

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 dåse cherrytomater tomater - eller flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl sødmælk
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Meatballs

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  • Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
  • Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
  • Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
  • Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige". Lav imens tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
  • Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min.
  • Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
  • Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
  • Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
  • Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
  • Smag til.

Meatball sandwich

  • Lun brødet. Skær det op, men ikke helt igennem.
  • Fordel sauce og kødboller i brødet.
  • Top med ost, peber og krydderurter.
  • Spis straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen