Hjemmelavede chips af sød kartoffel + ranch dip

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min

Ingredienser

Chips

  • 2 søde kartofler - store
  • 6 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk chilipulver

Barbecue dip

  • 2 dl Græsk yoghurt 10%
  • 2-3 spsk barbecuesauce
  • Friskhakket persille

Ranch dip

  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 1/2 dl god mayo
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk persille - finthakket
  • 1 spsk frisk purløg - finthakket
  • 1 spsk frisk dild
  • 1/2-1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk Worcestershire Sauce
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 - 1 tsk Tabasco
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv.
  • Bland olivenolie med krydderierne i en frysepose.
  • Kom kartoffelskiverne i posen og ryst den godt, så alle skiverne er blevet marineret.
  • Fordel skiverne på en bageplade med papir i ét læg. Skiverne må ikke overlappe hinanden.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem undervejs - de skal være gyldne i kanten.
  • Tag dem ud og læg dem straks på fedtsugende papir (køkkenrulle), herefter vil de blive sprøde.
  • Drys med ekstra salt og spis dem med dippen.

Barbecue dip

  • Rør alle ingredienserne sammen til dippen.
  • Smag til.

Ranch dip

  • Rør alle ingredienserne sammen til dippen.
  • Smag til undervejs - mængderne her er kun vejledende.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen