Ramsløg

Ramsløgsbruchetta med vårgrønt

Forb. tid10 min
Antal: 4 pers.
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Ramsløgspesto

  • 2 håndfulde ramsløg - ca. 65g
  • 1,5 dl koldpresset rapsolie
  • 0,5 dl ristede solsikkekerner
  • 0,5 dl revet vesterhavsost - kan udelades
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt

Rygeostcreme

  • 100 g fynsk rygeost
  • 100 g ymer eller lignende
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt

Desuden

  • 1 håndfuld vårsalat - brøndkarse eller andre forårsblade
  • 2-3 store Radisser
  • 4-8 skiver fuldkornsbrød - afhængig af størrelse

Fremgangsmåde

Ramsløgspesto

  • Skyl ramsløg og læg dem på et tørt viskestykke.
  • Rist solsikkekerner på en tør pande til de har fået farve.
  • Blend ramsløg og solsikkekerne mens olien gradvist tilsættes.
  • Vend fintrevet vesterhavsost i pestoen.
  • Smag til med æblecidereddike og salt.

Rygeostcreme

  • Vend rygeost og ymer sammen i en skål.
  • Smag til med æblecidereddike og salt.

Bruschetta

  • Rist brødet.
  • Smør med rygeostcreme og sæt små klatter af ramsløgspesto.
  • Anret med forårsblade og radisser i tynde skiver.

Noter

Ramsløgspesto kan sagtens fryses ned og gemmes til senere brug.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen