Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Gulerødder

  • 1 kg gulerødder - vasket, renset og tørret
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Kerner

  • 3 dl Spelt Mix - eller vilde ris, hvedekerner m.fl.
  • 1 dåse kikærter - 400 g, drænet
  • 3 spsk olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt/peber

Ristede græskarkerner

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt

Top

  • Knorr Bearnaisesauce 100% naturlige ingredienser
  • Frisk estragon
  • Chiliflager

Fremgangsmåde

Gulerødder i ovn

  • Læg gulerødder i ét lag på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel olie, spidskommen, peber og salt over gulerødderne.
  • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
  • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Gulerødder på grill

  • Læg gulerødder i ét lag i en foliebakke
  • Fordel olie, spidskommen, peber og salt udover gulerødderne.
  • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
  • Grill på indirekte varme i ca. 20 minutter - vend dem undervejs.

Kerner

  • Kog spelt mix efter anvisning på pakken. Dræn og lad det afkøle nogle minutter.
  • Bland kernerne med kikærter, olie, citronsaft, chiliflager, salt og peber. Smag til.

Ristede græskarkerner

  • Kom græskarkerner, olie og salt på varm pande.
  • Rist græskarkerner til de "popper".
  • Tag dem af panden og fordel på fedtsugende papir.
  • Drys evt. med mere salt.

Bearnaisesauce

  • Følg anvisning på pakken.

Servering

  • Fordel kerne-blandingen på et stort fad. Læg gulerødderne oven og krydr med friskkværnet peber og flagesalt.
  • Drys med ristede græskarkerner.
  • Fordel 1 dl bearnaisesauce ud over gulerødderne.
  • Slut af med friskhakket estragon og chiliflager.
  • Server med en grøn salat og lækkert brød.
  • (Grillet kylling, laks eller steak smager også forrygende hertil, hvis du ikke kører den kødfri)
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen