Cheesecake med jordbær

Tilb. tid2 t 10 min

Ingredienser

Bund

  • 200 g digestivekiks
  • 30 g sukker
  • 100 g smør - smeltet

Fyld

  • 900 g flødeost
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 30 g hvedemel
  • 250 g cremefraiche 18%
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme

Top

  • 300 g friske jordbær

Jordbærsauce

  • 300 g jordbær
  • 60 g sukker
  • 2-3 spsk limesaft eller citronsaft

Fremgangsmåde

Bund

  • Knus kiksene helt fint i en foodprocessor.
  • Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør.
  • Fordel kikseblandingen i et jævnt lag i bunden af en springformen (22 cm).
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.
  • Lad bunden afkøle helt.

Fyld

  • Kom flødeost, sukker og korn fra vaniljestangen i en stor skål.
  • Pisk det luftigt - ca. 2 minutter.
  • Sigt melet i og pisk det hele sammen - ca. 3 minutter.
  • Tilsæt cremefraiche og vend det i blandingen.
  • Slå æggene + æggeblomme ud i en anden skål og pisk det sammen.
  • Vend æggene i flødeostblandingen og bland til massen er jævn.
  • Fordel massen på den forbagte, afkølede bund.
  • Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
  • Skru ned til 110 grader og bag 50-55 minutter - åbn ikke ovndøren undervejs.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå i ovnen på eftervarme i 50 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Kom kagen i køleskabet min. 8 timer - gerne natten over.

Jordbærsauce

  • Skær jordbærerne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med sukker og limesaft.
  • Kog op under omrøring til bærrerne bliver bløde og begynder at afgive saft.
  • Brug en stavblender til at blende det helt jævnt.
  • Lad jordbærsaucen afkøle helt.

Servering.

  • Befri forsigtigt cheesecaken fra springformen.
  • Fordel friske jordbær på toppen.
  • Server med jordbærsauce.

Noter

**Opbevar cheesecaken i køleskabet.
**Jordbær kan udskiftes med hindbær, brombær, blåbær eller andre bær.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen