Go Back
Salat med perlespelt, bagte tomater og feta - opskrift

Salat med perlespelt, bagte tomater og feta

Ingredienser

Salat

  • 2 dl perlespelt
  • 3 dl rucola
  • 2 dl kikærter - 1 dåse
  • 1 dl fetaost
  • 4 spsk parmesanost - revet

Bagte tomater

  • 500 g cocktailtomater eller blommetomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog perlespelt efter anvisning på pakken.
  • Lad dem afkøle.

Bagte tomater

  • Kom tomaterne i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Vend dem med olivenolie, sukker, salt og peber.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter.

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Salat

  • Bland perlespelt med tomater (inkl. overskydende saft) og kikærter. Tilsæt dressingen og vend rundt.
  • Kom rucola, feta og parmesan i salaten og vend det med. Smag til.
  • Server straks.

Noter

Salaten kan spises både lun og kold.
Perlebyg kan udskiftes med perlebyg, hvedekerner, ris.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen