600gpassata - er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
1dlrødvin
2tskchiliflager
1tsksukker
¼tskkanel
1spskoregano
Salt/peber
Top
200gfeta
Servering
Friskhakket persille
Ristede pinjekerner
Fremgangsmåde
Kødboller
Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
Tag dem herefter af panden igen.
Brug panden til tomatsaucen.
Tomatsauce
Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
Hæld saucen over i et ovnfast fad.
Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
Skru ovnen op til 225 grader.
Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.