Go Back
+ servings
kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Kødboller

  • 450 g oksekød
  • 1 lille løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 75 g græsk yoghurt - her 10%
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Tomatsauce

  • 2 spsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 600 g passata - er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
  • 1 dl rødvin
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk kanel
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Top

  • 200 g feta

Servering

  • Friskhakket persille
  • Ristede pinjekerner

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
  • Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
  • Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
  • Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
  • Tag dem herefter af panden igen.
  • Brug panden til tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
  • Hæld saucen over i et ovnfast fad.
  • Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
  • Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
  • Skru ovnen op til 225 grader.
  • Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
  • Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.

Server

  • Top med friskhakket persille og pinjekerner.
  • Spis med godt brød, pasta eller couscous.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen