Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Rosinbrød med kærnemælk

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 1

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl varmt vand
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 100 g rosiner
  • 150 g hvid hvedemel
  • 350-400 g hvedemel
  • 4 spsk olie

Fremgangsmåde

  • Bland kærnemælk med varmt vand, så du får en lunken blanding.
  • Opløs gær i væsken.
  • Tilsæt farin, salt, rosiner, hvid hvedemel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine (medium hastighed) i ca. 8 minutter - til dejen er glat og smidig, men stadig let klistret.
  • Kom madfilm over skålen og lad dejen hæve ca. 1,5 time til den er dobbelt størrelse.
  • Smør et bord med olie. Hæld dejen ud herpå.
  • Form den forsigtigt til en lang, tyk pølse
  • Form pølsen til en krans på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk kransen til med et viskestykke og lad den efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg, kold kaffe eller spring det over.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - til det er gennembagt og gyldent.
  • Tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.

Noter

Brødet kan fryses.
Rosiner kan udelades eller erstattes med anden tørret frugt eller chokolade.
1 tsk kardemomme eller kanel kan tilsættes
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen