Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Koldhævet græskarkernebrød

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 2 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4,5 dl koldt vand
  • 125 g græskarkerner
  • 2 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olie - til skålen
  • 100 g hakkede græskarkerner - til at vende brødene i

Fremgangsmåde

  • Opløs gærren i vandet.
  • Tilsæt græskarkerner, salt, grahamsmel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine til den er smidig og glat (ca. 8 minutter ved medium hastighed).
  • Kom dejen i en skål smurt med olie.
  • Dæk skålen til med madfilm og kom den i køleskabet i 18-24 timer.
  • Tag skålen ud og lad den stå på køkkenbordet 1 time.
  • Forvarm imens ovnen, med en bageplade i, til 250 grader (alm. ovn).
  • Vend forsigtigt dejen ud på køkkenbordet.
  • Del den i 2 eller lav 1 stort brød.
  • Vend brødene i hakkede græskarkerner.
  • Kom brødene over på den varme bageplade med bagepapir.
  • Skru ovnen ned til 225 grader og bag brødene i ca. 20-25 minutter (længere, hvis du bager ét stort brød)
  • Tag brødene ud af ovnen og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Brødene kan fryses.
Græskarkernerne i dejen kan ristes på en pande inden brug for endnu mere smag
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen