Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 1 liter vand + 2 grøntsagsbouillionterninger
  • 1 dåse kokosmælk - 400 ml
  • 1 dåse kikærter - drænet og skyllet
  • Salt/peber
  • 1 dl friskhakket persille eller koriander - hvis du har de smagsløg

Fremgangsmåde

  • Skær kartoffel og løg i små tern.
  • Kom olie i en stor gryde og varm det op.
  • Svits kartoffeltern og løg i 2-3 minutter - de skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hvidløg og karrypasta. Svits det hele 1 minut.
  • Kom vand og bouillion i gryden og kog suppen op.
  • Skru ned til lav varme og lad suppen koge under låg i 15 minutter - indtil kartoflerne er møre.
  • Blend suppen helt jævn.
  • Tilsæt kokosmælk og kikærter.
  • Kog suppen igennem i 2-3 minutter.
  • Krydr med salt og peber.
  • Vend friskhakket persille i suppen lige inden servering.
  • Server evt. med fladbrød og lidt limeskiver.

Noter

Suppen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen