Kanelkage - opskrift på bradepandekage med kanel og kaffe glasur - nem skærekage

Kanelkage

Saftig og svampet kanelkage med kaffeglasur
Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 20 pers

Ingredienser

Kanelkage

  • 2 æg
  • 400 g sukker
  • 2 spsk kanel - jep, spiseskefulde!
  • 2 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 400 g hvedemel
  • 3,5 dl kærnemælk
  • 125 g smeltet smør

Glasur

  • 50 g smør - blødt
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 1/2 dl stærk kaffe - eller vand

Fremgangsmåde

Kanelkage

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.
  • Bland kanel, natron, salt og hvedemel sammen i en anden skål.
  • Sigt det i ægge/sukker-massen.
  • Tilsæt kærnemælk og pisk dejen sammen
  • Tilsæt smeltet smør og pisk hurtigt dejen sammen til den er jævn.
  • Beklæd en lille bradepande eller en kageform (20 x 30 cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen heri.
  • Bag kanelkagen ved 180 grader i ca. 30 minutter i alm. ovn. Prik med en tandstik i midten for at tjekke om den er bagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.

Glasur

  • Kom smør, flormelis, kakao og kaffe i en skål.
  • Pisk det sammen til en tyk glasur.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Spis løs!

Noter

Kanelkagen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen