Ærtesuppe i bagte brødskåle

Ærtesuppe i bagte brødskåle – toppet med skyr

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 kg bagekartofler
  • 2 liter vand + 2 spsk koncentreret hønsebouillon
  • 1 kg frosne ærter
  • Salt/peber
  • Æbleeddike
  • 2 dl skyr
  • Hakket persille

Fremgangsmåde

  • Snit løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg til de er møre.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i gryden.
  • Tilsæt vand og bouillon i gryden, kom låg på og lad det koge ca. 30 minutter.
  • Når kartoflerne er møre tilsættes ærterne og koges med 3 minutter.
  • Blend suppen helt glat. Smag den til med salt, peber og æbleeddike
  • Server suppen med en skefuld skyr og lidt hakket persille.