Go Back
+ servings
Sunde spinatjuice-brød med skyr og valnødder

Spinatboller med skyr

Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl skyr
  • 150 g frossen, optået hakket spinat
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 50 g ristede valnødder - Kan udelades
  • 3 dl hvid hvede - eller andet groft mel
  • 7-9 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i en skål med vand.
  • Kom spinaten i en minihakker og blend det fint - eller du kan bruge den, som den er og få boller med grønne pletter.
  • Tilsæt spinat, skyr, honning, salt, olie, æg, valnødder og hvid hvede og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!!!
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 2-3 timer - til dobbeltstørrelse.
  • (Eller brug 10 g gær og lad dejen koldhæve i køleskabet i 12 timer)
  • Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk brødene til og lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen