Kom mælk og smør i en gryde og varm til op til smørret er smeltet.
Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
Ælt dejen i ca. 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
Imens laves remoncen.
Bland smør, farin, kanel og marcipan i en skål. Pisk det sammen. Gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge. Remoncen skal piskes helt ensartet.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 50x60cm og 0,5 cm i tykkelse.
Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen
Fold dejen sammen på midten og tryk den lidt fast i kanterne (se billed)
Skær dejen i ca. 3 cm strimler til snurrer nr. 1 eller i 2 cm strimler til snurrer nr. 2.
Så skal der snurres! Det kan gøres på 2 måder (se billed)
Nr. 1: Skær 3 cm strimlen igennem på midten, men ikke helt. Flet/rul de 2 "strimler" om hinanden. Bind en knude med strimlen.
Nr. 2: Tag 2 cm strimlen og tag den ene ende mellem din pege-og tommelfinger. Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut med at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
Lad dem hæve 45 minutter.
Pensl kanelsnurrerne med æg og drys evt. med perlesukker.
Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kom dem på en bagerist og afkøl.
Spis dem lune.