Kold agurk avocado-suppe med valnødder og skyr

Kold agurk/avocado-suppe med valnødder og skyr

Forb. tid15 min

Ingredienser

Suppe

  • 1 agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 1/4 dl god olivenolie
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1/2 citron
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1,5 dl valnøddekerner
  • 1 tsk cayennepeber eller stødt chili
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 172 tsk stødt koriander
  • Salt/peber
  • 1 dl skyr
  • ca. 3-5 dl koldt vand

Top

  • Skyr
  • purløg
  • basilikum
  • hakkede valnødder
  • evt. isterninger

Fremgangsmåde

  • Skær agurken i grove stykker og ligeledes avocado.
  • Kom alle ingredienserne i en blender - gem vandet.
  • Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens der blendes til den ønskede konsistens.
  • Smag til!
  • Stil gerne suppe på køl i min. 30 min. før servering.
  • Er du ultålmodig så smid en håndfuld isterninger i suppen og blend dem med.
  • Server suppen toppet med finthakket purløg, skyr, knuste valnødder og basilikum.

Noter

Skyr kan udskiftes med cremefraiche
Valnødder kan udskiftes med mandler
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen