Chokoladeboller

Forb. tid2 t
Tilb. tid15 min

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g hvide chokoladeknapper
  • 75 g mælkchokolade-knapper
  • 75 g mørke chokoladeknapper 70%
  • 1 dl hvid hvede
  • 5-7 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og smør i en gryde.
  • Smuldr gærren i en skål og opløs den i det lune mælk/smør (lillefingervarmt).
  • Tilsæt sukker, salt og groft mel. Rør det hele godt sammen.
  • Lad dejen stå 10 minutter og køle helt af, så chokoladen ikke smelter, når den kommer i.
  • Kom halvdelen af hvedemel i dejen og rør godt.
  • Tilsæt hele baduljen af chokoladeknapper, rør dem forsigtigt i.
  • Kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen røres sammen. Ælt den godt med skeen - ikke hænderne, for så smelter chokoladen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Hæld forsigtig dejen ud på et meldrysset bord (ikke for meget mel).
  • Del dejen i 2 med dejskraber. Form hver klump dej til en lang tyk pølse og tryk den lidt flad.
  • Del pølsen/rektanglen i trekanter med dejskraberen.
  • Kom stykkerne på bagepladen. De må gerne være rustikke.
  • Lad bollerne efterhæve 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 225 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Spis dem lune eller kolde med iskoldt smør eller bare som de er.

Noter

Chokoladebollerne kan fryses.