Kvarkbrød med æble, krydderier og kerner

Hvedekerne-brød med æble, kvark og krydderier

Tilb. tid35 min

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 3 dl kvark
  • 2 æbler - groft revne
  • 1 dl kogte hvedekerner
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 8 dl hvedemel
  • Grovvalsede havregryn

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Tilsæt kvark, æble, hvedekerner, krydderier, salt, honning og groft mel.
  • Bland det hele godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes.
  • Dæk dejen og efterhæv ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 2 og form hver til en "pølse" - rul dem i havregryn.
  • Kom dem i hver sin lille sandkageform/rugbrødsform. Lad dem efterhæve 30-45 minutter, tildækket.
  • Bag brødene ved 200 grader i ca. 35 minutter.