Go Back

Bagels med kanel og rosiner

Tilb. tid17 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl sødmælk - lunet til det er fingervarmt
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 æg
  • 100 g rosiner
  • 100 g groft mel - hvid hvede, graham, rug, spelt m.fl.
  • 600 g hvedemel)

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lune mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øverige ingredienser undtagen hvedemel - rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen. Den skal være glat, men stadig fugtig.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Form stykkerne til boller og tryk dem lidt flade. Tryk en finger igennem midten af bollen og form et "bagelhul".
  • Kom ca. 2-3 liter vand i en stor gryde, sammen med lidt salt og kog det op. Kom forsigtigt 1-2 bagels i gryden med en hulske og kog dem ca. 2 minutter. Vend dem undervejs. Tag dem op med skeen og lad dem dryppe lidt af på et viskestykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Forsæt med resten af bagelsene.
  • Pensl de forkogte bagels med æg eller koldt kaffe. Drys evt. med perlesukker.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 14-17 minutter.
  • Afkøl på en bagerist.

Noter

Spis dem lune med koldt smør eller rist de daggamle godt sprøde.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen