Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Berry Swirl Banana Bread
Tilb. tid
30
minutter
min
Ingredienser
50
g
gær
3
dl
lunet mælk
100
g
smeltet smør
1
æg
1-2
modne banan - moset
2
tsk
vaniljeessens
1
dl
hvid hvedemel
8
dl
hevdemel
1
dl
god marmelade
Fremgangsmåde
Oplæs gær i den lune mælk.
Tilsæt smør, æg, banan, vanilje og hvid hvedemel.
Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen sammen. Den må endelig ikke blive for tør, så hold gerne lidt af melet tilbage.
Når dejen er smidig og glat dækkes skålen med et klæde og efterhæver ca. 30 minutter.
Rul dejen ud til en rektangel, som på den lange led passer en rugbrødsform. Dejen skal være ca. 1 cm i tykkelse.
Smør dejen med marmeladen og rul dernæst dejen sammen til en "roulade". Pas på marmeladen ikke løber ud undervejs.
Kom brødet i formen med samlingen nedad og lad det efterhæve 20 minutter.
Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
Lad det køle lidt af i formen, så evt. udløben marmelade suges ind i brødet.
Vip det ud og afkøl på en bagerist.
Spis det lunt eller rist det daggammelt.
Noter
Marmelade kan udskiftes med Nutella, peanutbutter eller anden smørelse.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen