Berry Swirl Banana Bread

Tilb. tid30 min

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunet mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1-2 modne banan - moset
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 1 dl hvid hvedemel
  • 8 dl hevdemel
  • 1 dl god marmelade

Fremgangsmåde

  • Oplæs gær i den lune mælk.
  • Tilsæt smør, æg, banan, vanilje og hvid hvedemel.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen sammen. Den må endelig ikke blive for tør, så hold gerne lidt af melet tilbage.
  • Når dejen er smidig og glat dækkes skålen med et klæde og efterhæver ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud til en rektangel, som på den lange led passer en rugbrødsform. Dejen skal være ca. 1 cm i tykkelse.
  • Smør dejen med marmeladen og rul dernæst dejen sammen til en "roulade". Pas på marmeladen ikke løber ud undervejs.
  • Kom brødet i formen med samlingen nedad og lad det efterhæve 20 minutter.
  • Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
  • Lad det køle lidt af i formen, så evt. udløben marmelade suges ind i brødet.
  • Vip det ud og afkøl på en bagerist.
  • Spis det lunt eller rist det daggammelt.

Noter

Marmelade kan udskiftes med Nutella, peanutbutter eller anden smørelse.