Cremet blomkålssuppe med sprød topping

blomkålssuppe med sprød topping

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

Suppe

  • 2 spsk olie
  • 1 blomkålshoved
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter hønsefond - eller 1 litervand +2 bouillonterninger
  • 1-2 dl mælk
  • 250 g flødeost - neutral eller grøn pikant
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt/peber
  • 1 bundt dild - friskhakket

Topping

  • Saltede mandler
  • 2 blomkålsbuketter delt i mindre stykker

Fremgangsmåde

  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  • Svits løg og hvidløg i olie - det skal ikke tage farve, blot blive klart.
  • Del blomkål i mindre buketter.
  • Tilsæt blomkål til løget og svits det med et par minutter.
  • Hæld fond (eller vand+boullion) i gryden og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
  • Tilsæt mælk og flødeost undervejs.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber.
  • Varm suppen igennem.
  • Lige inden servering tilsættes frisk dild.

Topping

  • Rist de små blomkålsbuketter i lidt olie på en pande. De skal blot have lidt farve.
  • Top suppen med dem, mandler, olivenolie, sort peber og evt, lidt ekstra dild

Noter

Toppingen kan varieres med rejer, bacon og ristet brød/rugbrød