Hjemmelavet rabarbersaft

Tilb. tid20 min

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 liter vand
  • Korn af 1 vaniljestang + stang
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåde

  • Kom rabarber og vand i en gryde med låg.
  • Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
  • Brug en saft-afdrypper eller tag en stor gryde og placer et dørslag eller en si i den - den skal ikke røre bunden. Bred et rent viskestykke ud i dørslaget.
  • Hæld hele gryden indhold viskestykket og lad det afdryppe.
  • Pres forsigtigt den sidste saft ud af rabarberne.
  • Kom gryden med saften tilbage på komfuret og kog det op.
  • Tilsæt sukker og vanilje og lad det koge 5 minutter.
  • Skum saften.
  • Kom straks saften på en ren flaske og luk den.