Go Back

Kanelboller

Tilb. tid15 min
Antal: 16 styk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 dl yoghurt
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk kanel
  • 2 dl grot mel - fx. hvide hvede eller grahamsmel
  • 6-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser - men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen godt på bordet, tilsæt hvedemel efter behov.
  • Når dejen er smidig og lækker kommes den tilbage i skålen og hæver ca. 1 time, tildækket.
  • Dejen formes til 16 boller, som efterhæver ca. 25 min, tildækket på en bageplade.
  • Pensl bollerne med vand, æg eller mælk - alt efter hvad du lige har, hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 12-15 min.
  • Afkøles på en bagerist og spises lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen