Æbler med knasende karameldip + 5 variationer

Ingredienser

  • 1-2 æbler
  • 100 g flødeost - fuldfed
  • 1 dl karamel
  • 1 dl topping - her 50 g hakkede valnødder, 50 g hasselnødder, 25 g mørke chokoladeknapper

Karamelsauce

  • 55 g smør
  • 100 g sukker - brun farin eller lys muscovadosukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

karamelsauce

  • Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Kog karamellen op uden oprøring indtil den begynder at boble.
  • Lad det koge igennem i 2 minutter - karamellen skal gerne nå op over 200 grader for at blive god og tyk.
  • Lad karamellen køle helt af inden brug.

Dip

  • Kom flødeosten i bunden af 2 glas.
  • Kom karamellen ovenpå.
  • Top med topping.
  • Låg på.
  • Og bind æblet på toppen eller pak det ind i cellofan.