Rugmelsbrød

Rustikt Rugmelsbrød

Forb. tid2 t 15 min
Tilb. tid35 min

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk muscovadosukker - eller alm. sukker
  • 4 dl rugmel
  • 2 dl hvid hvede
  • 4-6 dl hvedemel
  • 1 dl hvedemel til hævekurv

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen med en håndmixer+dejkroge eller på en røremaskine - tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen ca. 7-10 minutter indtil den er smidig. Den skal være meget klistret!
  • Dæk dejen til og lad den hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Fordel melet i en rund hævekurv.
  • Hæld dejen i kurven. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 250 grader med en plade i.
  • Tag den varme plade ud og læg et stykke bagepapir herpå.
  • Hæld forsigtig dejen ud af kurven og over på pladen - det skal gøres hurtig, så brødet holder formen.
  • Kom straks brødet i ovnen og bag det ved 250 grader i 15 minutter. Skru ned 225 grader og bag yderligere 15-20 minutter - indtil brødet er gennembagt.
  • Tak brødet ud og lad det afkøle på en bagerist i min. 20 minutter før brug.